Inspiratie & ontspanning

Podcast

Moeder van Binnen inspireert je met de reis van vrouw naar moeder. In mijn podcasts zal ik je meenemen in mijn eigen ervaringen, inspirerende onderwerpen en oefeningen voor lichaam en geest zowel om bewust zwanger te worden, wanneer je zwanger bent en als moeder heel fijn zijn.

Het allerbelangste is: ‘Alles wat je nodig hebt, zit al in jou.’ Alleen soms heb je de inspiratie en het vertrouwen nodig om hierbij terug te komen.

Podcastaflevering

#1 Alles wat je nodig hebt, zit al in jou

In de eerste aflevering vertel ik, Rayette van Weijen, je meer over mijn verhaal. Waar Moeder van Binnen vandaan komt. Waarom het zo belangrijk is om in je kracht te staan en vertrouwen te hebben.

echo zwangerschap zwanger

Podcastaflevering

#2 Bewust zwanger worden

In deze aflevering van de Moeder van Binnen podcast gaat het over bewust zwanger worden. De tijd die je lichaam nodigt heeft om op te ruimen van anticonceptie, bewust goed voor je lichaam te zorgen en de voorbereiding voor.

Bonus

Ontspanningsoefening – Bodyscan

In deze Bonus aflevering van de Moeder van Binnen podcast help ik je om te ontspanning. Voor de zwangere vrouw, de vrouw die graag zwanger wilt worden en de bevallen vrouw. De bodyscan is een oefening die wordt gebruikt in o.a. yoga. Het helpt om stress en spanning los te laten, bewust te worden van je lichaam op dit specifieke moment en dieper te ontspannen. Dit alles helpt mee om jouw lichaam gezond te houden. 

ontspanningsoefening bodyscan zwangeren zwanger
echo zwangerschap zwanger

Podcastaflevering

#3 Oxytocine -Knuffelhormoon

Oxytocine is een hormoon waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Sinds mijn zwangerschap, en nu ik moeder ben, ben ik veel bewuster geworden van het effect van hormonen. Oxytocine is een hele belangrijk. Luister naar wat is het is? Hoe je het zelf kan stimuleren? Zowel als je zwanger of moeder bent als voor vrouwen die zwanger willen worden.

Podcastaflevering

#4 Jouw geboorte/geboortepatronen

Wist je dat jouw geboorte van invloed kan zijn van hoe jij leeft of in het leven staat. Zeker wanneer jezelf zwanger bent, maar zeker ook als je zwanger wilt worden is het interessant om je te verdiepen in hoe jij op de wereld bent gekomen. Hoe was jouw geboorte? Want de thema’s rond je geboorte spelen zich vaak weer opnieuw af. Interesse alleen in de oefening, deze begint op 15 min. 

Moeder van Binnen Zwanger
bekkenbodem

Bonus

Ontspanningsoefening – Bekkenbodem

In deze Bonus aflevering van de Moeder van Binnen podcast help ik je om te ontspanning. Voor de zwangere vrouw, de vrouw die graag zwanger wilt worden en de bevallen vrouw. Een ontspanningsoefening voor het bekkengebied. Een gezonde bekkenbodem is van belang voor de juiste lichaamshouding. Het geeft je lichaam een stabiele basis en werkt positief door op je emoties. Word je bewust van hoe jouw relatie is met de bekkenbodem in deze meditatie.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.