baby zwanger zwangerschap herstel bevalling
voorbereiden

Kraamplan

Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens je zwangerschap hoor je het wel vaker. Een bevalling is net een marathon. Iets waarvoor je traint en daarna van moet herstellen. Het kan een flinke aanslag zijn op je lichaam. Maar uiteindelijk komt het weer goed. Geef jezelf de tijd! Het is niet knap als je na twee dagen in je woonkamer bezoek ontvangt of na een week alweer buiten aan het wandelen bent. Ik raad dit zelfs af. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Te snel dingen doen heeft invloed op je bekken. Wat later voor problemen kan zorgen. In de Ayurveda zeggen ze: ‘42 dagen herstellen helpt je de volgende 42 jaar’. Neem die tijd, ook al voel je al eerder ik kan het. Doe het dan in kleine stapjes. Zorg dat je je voorbereid op deze periode, de kraamtijd. 

Zorg naast een geboorteplan ook voor een kraamplan. Wees voorbereid op de periode na de geboorte. Download gratis een kraamplan.

herstel lichaam

Boek een massage

Boek alvast een massage na jouw bevalling. Jouw lichaam heeft nogal wat te verduren gehad, o.a. het dragen van een kindje, de bevalling en het herstel. Een massage kan zorgen om het contact met je lichaam te herstellen. Binnen 6 weken na de bevalling kan ik aan huis komen voor een massage, mocht het voor jou goed voelen ben je ook welkom bij mij in de praktijk in Berkel en Rodenrijs.

Inspiratie

Blogs

Over mij

Yogadocent & Masseuse

Ik ben Rayette van Weijen en sinds april 2021 moeder van een prachtige dochter. Bijna 10 jaar geleden ben ik begonnen met yoga en ben ik steeds bewuster geworden van mijn lichaam. Dit heeft ook geleid dat ik als yogadocent & massagetherapeut werk.

In mijn zwangerschap heb ik ook weer mogen ervaren dat yoga een positief effect heeft. Het gaf mij rust, ruimte en soepelheid de negen maanden van mijn zwangerschap. En ook nu als moeder.

Het is een bijzondere reis die je maakt van vrouw naar moeder. Moeder van Binnen helpt je om deze reis nog bewuster mee te maken. Want weet: ‘Alles wat je nodig hebt zit al in jou’. 

Rayette 
Vereniging Yogadocenten Nederland

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.