Verbinding lichaam

Zwangerschapsyoga

Yoga helpt je om bewust te worden. In deze bijzondere periode zijn er veel veranderingen in lichaam en geest. Zwangerschapsyoga houdt je fit en soepel gedurende je zwangerschap en bereidt je voor op de bevalling en de periode erna, de kraamtijd. Tijdens de les bied ik verschillende oefeningen en technieken aan die onder anderen helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen.

De zwangerschapsyoga is voor iedereen toegankelijk, met en zonder ervaring.

betekenis van yoga
Verbinden

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet en in het Nederlands zouden we het vertalen naar ‘verbinden’. Het verbinden slaat op het samenbrengen van lichaam en geest. Het is meer dan alleen fysieke houdingen en oefeningen, ook ademhaling en de manier van leven spelen een rol. Zorg voor jezelf en maak je lichaam en geest sterk(er) en gezond(er) met yoga.

Zwanger zijn is heel mooi, maar het is ook een hele verandering. In negen maanden veranderd je lichaam en jouw rol in het leven. Van vrouw wordt je ook moeder en de balans daar tussen vinden is soms moeilijk. Ik spreek uit ervaring. Wanneer je tijdens de zwangerschap, of daarvoor, begint met yoga helpt het je om beter om te gaan met de veranderingen.

‘Alles wat je nodig hebt, draag je al in je.’

yogalessen

Wat bied ik aan?

Groepsles

Elke dinsdagavond verzorg ik de zwangerschapsyogales bij De MamaCoach in Berkel en Rodenrijs.

Privé les

In een privé yogales kijk ik naar wat jouw lichaam nodig heeft. Dit kan zowel bij jouw thuis als op een fijne locatie.

Postnatale Yoga

Yoga voor ná de zwangerschap. Een zachte vorm waar jij je lichaam mag ontspannen en versterken. 

Prijs: 60 minuten privé yogales kost 75 euro. Ook is een pakket van 5 of 10 lessen mogelijk.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden zwangerschapsyoga vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij jouw zorgaanbieder.

GRATIS online yogales

Meld je aan voor de GRATIS yogales, zowel voor zwangere vrouwen als pas bevallen vrouwen. Yoga is voor iedereen!

recensies

Ervaringen van anderen

Over mij

Yogadocent & Masseuse

Ik ben Rayette van Weijen en sinds april 2021 moeder van een prachtige dochter. Bijna 10 jaar geleden ben ik begonnen met yoga en ben ik steeds bewuster geworden van mijn lichaam. Dit heeft ook geleid dat ik nu werk als yogadocent & massagetherapeut.

In mijn zwangerschap heb ik ook weer mogen ervaren dat yoga een positief effect heeft. Het gaf mij rust, ruimte en soepelheid de negen maanden van mijn zwangerschap. En ook nu als moeder.

Het is een bijzondere reis die je maakt van vrouw naar moeder. Moeder van Binnen helpt je om deze reis nog bewuster mee te maken. Want weet: ‘Alles wat je nodig hebt zit al in jou’. 

Rayette 
Vereniging Yogadocenten Nederland

Rayette van Weijen is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Rayette van Weijen is geregistreerd als 'Registered Yoga Teacher' (RYT500) bij de Yoga Alliance.